Gud ser på saker med andra ögon än vad vi gör

Jag har nu varit sjuk i flera dagar och det är därför jag inte skrivit så mycket här. Så jag har i stort sett varit hemma och legat framför TV:n eller sovit. När jag nu idag skulle ut i köket för att kollaom det fanns något att äta så sprang jag på våran kalender. En kalender vi har i köket och i den står det ett budskap för varje dag. Nyfiken som jag är så bläddrade jag fram till dagens datum, och texten löd såhär: ''Gud ser ofta på saker och ting med andra ögon än vad vi människor gör. I hans ögon är stoltheten svaghet och ödmjukhet en styrka''.
-
Jag kan inte säga mer än att jag tror det är sant. Vi kan ofta tro att det är bra att vara stolt, men det är inte så Gud ser på det. Oftast så är det annorlunda i hans ögon. Oavsett vad det handlar om. Är vi stolta över oss så finns det oftast inte så mycket plats i våra liv åt Gud. Vi kan vara alldeles för upptagna av att vi klarar allt själva, men Gud vill inte ha det så. Han ser därför stolthet som en svaghet, och ödmjukhet som en styrka. För det är när vi ödmjukar oss som vi är starka. Vi kan då visa att vi behöver Gud och för då har vi plats för honom i våra liv.
-
Gud älskar oss, och han vill vara en del av våra liv. Både i ditt och i mitt. Bara för han älskar oss. Visst är det coolt? Att universums skapare, den allsmäktige, vill vara en del i ditt liv? Men frågan är, tänker du låta honom vara det? Isåfall är det bara att öppna ditt hjärtas dörr och låta honom komma in, för han står precis utanför och väntar på att bli insläppt!

Världens ljus

En sak som jag tycker är viktigt är vardagen. Där vi oftast är med samma personer ganska ofta. Så som på jobbet, där finns ju arbetskamraterna som man träffar ofta. I skolan finns alla klasskompisar som man träffar varje dag förutom på helgerna, och det är där ni är på vardagarna, där ni träffar människor, det är där förändringar behöver ske.
-
Innan har jag pratat mycket om att kristna vill ju se sina vänner börja tro. Att vi vill sprida Jesus till andra, och det är lite det jag tänker ta upp igen. Där ni är har ni värsta chansen att vara den ni är, att stå för det ni tror på och bara lysa upp och peka på Jesus. För jag lovar dig, människor märker av dig om du gör det och det gör skillnad. Jag säger inte bara detta för att jag tror att det är så, nej jag säger detta för att jag vet att det är sant. Jag har själv varit med om det och är det fortfarande.
-
Förra året, ja då var jag kristen också, men jag stod inte upp lika mycket för det och jag visade det inte på samma sätt som jag gör idag. Jag bara märker hur människor i min vardag, i min omgivning förstår att det är något speciellt som jag har, för jag har en så stark tro. Det är inte jag som är speciell, det är min tro folk märker och reagerar på. Min tro på Jesus, min tro på att Gud finns.
-
Att vara den du är, där du är kan göra skillnad. I Matt 4:14-16 står det:
Ni är världens ljus. En stad uppe på ett berg kan inte döljas, och när man tänder en lampa sätter man den inte under sädesmåttet utan på hållaren, så att den lyser för alla i huset. På samma sätt skall ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er fader i himlen.
-
Vi är världens ljus. Du kan vara ett ljus där du är. Älskar du andra människor och vill deras bästa, är du den du är och står upp för din tro så kan du vara ett ljus, och jag tror det är viktigt att vi är det. För världen idag kan vara väldigt mörk och dyster, därför behöver vi vara ljus och lysa upp världen tillsammans. Är du i ett mörkt rum och tänder ett ljus så märks ljuset eller hur? Det lyser upp, och på samma sätt kan vi lysa upp bland människor om vi tror. En person kan inte göra allt, men tillsammans kan vi göra mycket.

Agnus dei

Agnus dei, en riktigt bra låt. Jag älskar verkligen denna låten, för den är så bra, själva texten. Ta och lyssna på den. Inte bara på han som sjunger, för han sjunger hur bra som helst! Men lyssna på texten? Tror du bara han sjunger låten för han tycker den är fin? Nej jag tror att han har en mening med att sjunga den. Eller vad tror du? Jag tror verkligen att han menar det han sjunger! Att han sjunger om Gud för Gud!

Unite12

Jul börjar närma sig och Snart är det dags för Unite12! Unite är en nyårskonfrens som man bara inte får missa. Information om priser och annat hittar ni på unitesweden.se.

Förutsäger Bibeln om framtiden?

Jag och en vän till satt och samtalade om Bibeln för någon dag sedan, och att det just i Bibeln (som skrevs för ungefär 2000 år sedan om inte ännu längre tillbaka), förutsäger många saker som sedan faktiskt hänt. Förstår ni? Det är rätt coolt egentligen.

Först kan vi då nämna att i Gamla testamenet som skrevs långt innan Nya testamentet som handlar om Jesus, där står det om att det ska komma en frälsare och han ska födas i Betlehem. Men vänta? Hände inte det sen? Jo de är klart att det gjorde! Jesus föddes i Betlehem och han blev världens frälsare.

I Jes 60:8 står det: Vad är det som kommer flygande som moln,
som duvor till ett duvslag?

Det är Jesaja i bibeln, långt innan Jesus tid, alltså mer än för 2000 år sedan. Han hade fått en vision, en bild, där han ser något som kommer flygandes på himlen, likt duvor. Tro det eller ej, men det är just flygplan han snackar om.

Många saker i just Uppenbarelseboken har också hänt. Det står på många ställen i bibeln och folk som sett bilder och fått visioner om framtiden, om vad som kommer hända. Vissa saker har redan hänt, och vissa saker kanske händer om några år. Inte vet jag, men det kommer ske och jag tycker det både är lite skrämmande och spännande samtidigt. Om just du är lite nyfiken på vad som kommer hända i världen någon dag, så kanske ni skulle kunna öppna Bibeln och läsa lite i Uppenbarelseboken.
För just Uppenbarelseboken handlar om den sista tiden, alt det som kommer hända innan Jesus en dag kommer tillbaka hit igen!

tre enkla bibelord, som kan betyda så mycket!

Idag tänkte jag bara lägga upp några bibelord, men dessa bibelord tycker jag är väldigt viktiga. De har iallafall fått betyda mycket för mig. Bibelorden säger ungefär samma sak, men står på olika ställen i bibeln. Jag tror ni också känner er ensamma och är rädda ibland. Det är då dessa enkla bibelord vänder hela den ensamma och rädda känslan helt upp och ner. Så är det för mig, vi är människor, och vi kan tvivla på att Gud inte är med oss, för att vi inte kan se honom. Men vet du? Gud har själv lovat att han är där med dig. Han lämnar dig aldrig! 

Gud har själv sagt: Jag skall aldrig svika dig, aldrig överge dig! - Heb 13:5

Jag är Herren, din Gud jag tar dig vid handen och säger till dig: var inte rädd, jag hjälper dig! - Jesaja 41:13

Herren skall själv gå före dig. Han skall vara med dig, Han sviker dig inte och överger dig inte. Var inte rädd, tappa inte modet - 5 mos 31:8

Att älska andra

Några av er har säkert hört att jag sagt:
Jesus älskar mig, och därför älskar jag andra.
Självklart älskar han inte bara mig, utan han älskar dig och dina kompisar med. Han älskar alla människor och han uppmanar oss att älska andra.
I Johannes 15:12 står det skrivet - Mitt bud är detta: att ni ska älska varandra som jag älskat er.
Så Jesus säger att vi ska älska varandra så mycket som han älskade oss. Men först måste vi väl veta hur mycket han älskade oss? Så vi vet hur mycket vi ska älska andra?

I Matt 15:9 står det - Liksom Fadern har älskat mig, så har jag älskat er.
Så Jesus älskar oss som hans Far älskar honom. Det är ju klart att en far älskar sin son, eller hur? Eller så borde det alltid vara iallafall. Och så mycket som Gud Fader älskar Jesus, så mycket älskar Jesus oss. Gud gav ju trots allt sin son till världen för att vi skulle kunna bli fria, och bli förlåtna, och Jesus dog för våran skull. Han älskade oss så mycket.

Men, hur ska vi kunna älska som Gud? Ja det är en bra fråga, för så kärleksfull kan bara Gud vara. Så för att vi ska kunna älska andra måste vi ta del av Guds kärlek. Vi får kärlek från Gud så att vi kan ge till andra, och så är det för att våran egna kärlek räcker inte till.

Så jag frågar dig nu, vet du på riktigt om att Gud älskar dig? Att du är älskad? Om du vet det, varför inte ta del av Guds kärlek och börja älska andra då?

För att kort berätta hur Guds kärlek har påverkat mig så har den gjort om mig till en ny människa. Jag tror att ni håller med mig om att bråka med någon är det värsta som finns. När man hatar någon mår man bara så dåligt själv, och inget blir bra. Men för att Gud älskar mig och att jag fått ta del av Guds kärlek så har jag förändrats helt och börjat älska människor istället. Jag har inte sett till människors dåliga sidor utan istället sett vad som är bra. Det gör jag inte för min egen skull, jag gör det för Gud.

Kristna strävar efter att bli lika Gud, och Gud älskar alla människor, och det borde vi också göra. Även om inte alla älskar oss tillbaka.

jesussajten.se

Jesussajten.se

Att bry sig om andra

Jag öppnade bibeln idag som vanligt och jag läste en stund. Efter ett tag kom jag till 1 kor 10:24: Sök inte ert eget bästa utan andras.

Det är faktiskt det jag gör för det mesta. Under den senaste tiden har jag bett mycket mer, jag har läst bibeln mer och jag har varit mer på möten. Så jag har allmänt varit mer med Gud, spenderat mer tid med Gud. Vilket är jätte bra, och jag bara märker mer och mer hur jag tänker mer på andra.

Inget riktat mot mig utan det är Gud som gjort det. Jag tror att det är Gud som har smittat av sig på mig. Jag tror att ju mer tid man umgås med Gud, desto större hjärta får man för andra människor. Man blir som man umgås, visst är det så? Så umgås jag med Gud, så blir jag lik honom på något sätt. Ingen kan bli som Gud, men man kan alltid likna Gud på något sätt. Gud älskar ju oss människor, han älskar alla, och jag kan bli lik Gud och också älska människorna.

Inte bara vissa människor utan alla. För Gud säger det i Matt 5:44: Men jag säger er: älska era fiender och be för dem som förföljer er.
Så vi ska älska alla. Gud gör det, och gör vi det så följer vi Gud. Så går vi i hans fotspår.

Så det jag tänke säga idag är att Gud älskar dig, och älskar du honom också, så umgås med honom. När du gör det kommer du också bli lik honom. För det är ju så det är, man blir lik den man umgås med. Därför vill jag spendera största delen av min tid med Gud, för jag bara älskar Gud så otroligt mycket och det är honom jag vill bli lik, ingen annan♥

History Makers

Jag var nu i helgen på Visions konferansen i Värnamo. Temat var History Makers, men History Makers är också ett tema för mitt liv. Så allt de sa handlade först och främst om att vara en History Maker och de talade också om att vara just helhjärtad och älska Gud. Vilket min morfar också talade om igårkväll på bönen i min kyrka. Att vara helhjärtad och inte halvhjärtad. Att vara varm eller kall men inte ljummen. Jag vill inte vara kall, och inte ljummen. Jag vill vara varm, jag vill vara helhjärtad!

Min morfar läste ur Uppenbarelseboken 3:14-16 där det står:

Och skriv till äng­eln för försam­ling­en i La­o­di­keia: Så säger han som är Amen, det trovärdi­ga och san­na vitt­net, början till Guds ska­pel­se. Jag känner di­na gärning­ar, du är var­ken kall el­ler varm. Om du ändå vo­re kall el­ler varm! Men nu är du ljum och var­ken varm el­ler kall, och därför skall jag spy ut dig ur min mun.

Jesus säger det, att han känner det du gör och vet hur du är. Är man varm, så är man helhjärtad. Är man kall är man inget hjärta alls. Är du ljummen så är du halvhjärtad. Men Gud vill inte ha oss ljumna och halvhjärtade. Han vill att vi ska vara varma, att vi ska vara helhjärtade. Gud har älskat oss och gör det fortfarande, han började vara helhjärtad för dig och mig. Nu väntar han bara på ett gensvar, ditt gensvar.

Så jag tänkte fråga dig denna fråga, samma fråga som min morfar sa till mig: Vad är du? Hur är du? Är du varm? Är du kall eller kanske ljummen?

He got nothing but love for you!


Jesus got love for you!

Bibeln

Vi vet alla att det är mycket roligare och intressantare att lyssna på något som hänt om personen som berättar, själv varit med om det. Det är ju inte lika kul om någon börjar berätta något som dens kompis, systers kusins morbror har varit med om? Nej, det tycker iallafall inte jag.

Ni kanske tror att Bibeln bara är påhittat, men se vad de står i 2 petrusbrevet 1:16-21:
Det var in­te några skick­ligt hop­dik­ta­de sa­gor jag bygg­de på när jag för er förkun­na­de vår her­re Je­su Kristi makt och hans an­komst, ut­an jag ha­de med eg­na ögon sett ho­nom i hans ma­jestät. Ty han mot­tog ära och härlig­het från Gud, sin fa­der, när en röst kom till ho­nom ur den­na ma­jestätis­ka härlig­het: ”Det­ta är min äls­ka­de son, ho­nom har jag ut­valt.” Den rösten hörde jag själv kom­ma från him­len när jag var med ho­nom på det he­li­ga ber­get. Nu kan vi ännu mer li­ta på pro­fe­tor­den. Dem bör ni låta ly­sa för er som en lam­pa i ett mörkt rum, tills da­gen gryr och mor­gon­stjärnan går upp i era hjärtan. Och framför allt skall ni tänka på att man ald­rig kan ty­da en pro­fe­tia i skrif­ten på egen hand. Ing­en pro­fe­tia har förmed­lats ge­nom mänsk­lig vil­ja, ut­an driv­na av he­lig an­de har människor ta­lat ord från Gud.

Alltså, så är det som står i Bibeln sant. Han skrev om det han själv hade sett, inte vad någon annan sett. Han berättade om det han hade varit med om, de saker han hade förstått och upplevt tillsammans med Jesus. Vilket jag tycker gör Bibeln mycket mer spännande. Bibeln är liksom inte bara påhittat snabbt ihop skrivet, det är historia för det är liksom vad som har hänt. Han skrev ju om det han hade varit med om, det han hade upplevt!

Så varför inte öppna en Bibel och kolla vad som står i den? För den är sann, ordet är verksamt, och den kan förändra ditt liv!
Bless!

Gör er inga bekymmer - Matt 6:25-34

Därför säger jag er: be­kym­ra er in­te för mat och dryck att le­va av el­ler för kläder att sätta på krop­pen. Är in­te li­vet mer än födan och krop­pen mer än kläder­na? Se på him­lens fåglar, de sår in­te, skördar in­te och sam­lar in­te i la­dor, men er him­mels­ke fa­der föder dem. Är in­te ni värda myc­ket mer än de? Vem av er kan med si­na be­kym­mer lägga en en­da aln till sin livslängd? Och varför be­kym­rar ni er för kläder? Se på äng­ens lil­jor, hur de växer. De ar­be­tar in­te och spin­ner in­te.

Men jag säger er: in­te ens Sa­lo­mo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger såda­na kläder åt gräset på äng­en, som i dag finns till och i mor­gon stop­pas i ug­nen, skall han då in­te ha kläder åt er, ni trossva­ga? Gör er därför inga be­kym­mer, fråga in­te: Vad skall vi äta? Vad skall vi dric­ka? Vad skall vi ta på oss? Allt sådant ja­gar hed­ning­ar­na ef­ter. Men er him­mels­ke fa­der vet att ni behöver allt det­ta. Sök först hans ri­ke och hans rättfärdig­het, så skall ni få allt det and­ra också. Gör er därför inga be­kym­mer för mor­gon­da­gen. Den får själv bära si­na be­kym­mer. Var dag har nog av sin egen plåga.


RSS 2.0