Det vardagliga brödet

Jag tror helt och fullt på att Bibeln ska vara en del av vardagen. Bibeln är Guds ord, genom den kan han tala med oss och genom det kan vi hålla våran relation till honom levande. Visst,
Gud kan föra sin talan till oss på många sätt, men Bibeln är det vanligaste!

Det som kan vara så svårt att förstå är att Bibeln faktiskt ska vara det dagliga brödet, något man får i sig varje dag, inte någon kaka man tar vid speciella tillfällen. Det är så svårt att förstå och därför tror jag det är viktigt att vi påminner oss om det.

Gud vill tala med dig och genom att läsa Bibeln så ger du honom ett tillfälle att få göra det. Kanske finns det en mening med att Guds ord ska vara det dagliga brödet för kristna. Det kanske är för att du ska hålla din relation till Gud levande. För min del, så är Bibeln jätte viktig för mig när det gäller min relation till Gud. Det är oftast det han talar genom till mig. Kanske kan det också vara så för dig? Varför inte öppna din Bibel och se?

Regnbågen

Jag hade haft världens dåligaste dag och jag har aldrig haft en sämre. Allt var bara skit och mitt humör var så långt ner det bara gick, jag var så ledsen inombords. Jag hade precis varit och badat efter skolan när jag skulle cykla hem. Solen var framme men precis när jag skulle cykla så började det ösregna. Det kunde liksom inte bli värre än sådär.

Jag cyklade hem i det där vädret och jag jämförde regnet med allt som hade hänt denna dag, att regnet var som allt det där dåliga. Jag kom hem, steg in i huset, gick in i köket och såg hur mycket det faktiskt regnade. Men skillanden mellan regnet på min cykeltur och där ifrån köket var inte att jag inte blev blöt. Skillnaden var att solen faktiskt sken denna gången. Så jag fastnade där vid fönstret och tittade en lång stund.

Medan jag stod där och tittade ut så hörde jag Gud säga till mig:
Linnéa.. Jag vet att livet kan vara jobbigt ibland, det kan regna vissa dagar. Men solen är där ändå, jag finns alltid där även om jag inte alltid syns. Trots regnet och dess dåliga situationer så finns jag där för dig och ger dig i överflöd. Det finns alltid något positivt att se, du vet, vid de tillfällen då jag syns som mest, då solen skiner, då kommer regnbågen fram. När du ser mig, då kommer du se det de bra sakerna istället för det dåliga. Du kommer då flytta blicken ifrån regnet till regnbågen.


Det jag vill skicka med er idag är lite det där som Gud påminde mig. Livet kan vara skit ibland men Gud finns där ändå, trots att det inte alltid verkar så. Men när han väl syns och du ser honom, då kommer din fokus inte längre vara i det dåliga, då kommer det förflyttas till honom och det goda.


Ologiskt eller logiskt?

För mig så är det mer logiskt att det finns en Gud än att det inte skulle finnas det, så lyder ett av mina svar till varför jag är kristen. Det är helt ologiskt för mig att allt som finns till, helt plöstligt skulle uppstå ifrån ingenting. Det är helt ologiskt för mig att komma på meningen med livet och varför vi finns till om det inte skulle finnas en Gud. Det finns så många frågor om allt som finns men det är helt ologiskt för mig att förstå allt utan Gud. Det är liksom mer logiskt att Gud existerar och det ger mig svar på mina frågor.

Men tänk så finns Gud då? Tänk så blir allt mer logiskt med honom bara för att det är sant? Ja, så om Gud då finns. Tänk om allt det som står i Bibeln också är sant då, tänk om Gud skapade dig, tänk om det finns en mening med dig och ditt liv, tänk om Jesus faktiskt dog för dina synder.. Ja, tänk om allt det där faktiskt är sant.. Tänk om det finns en Gud. Tänk om det är så, tänk om allt det där är sant.

Vad skulle det innebära för dig då? Jag vet att det innebar allt för mig och mitt liv. Gud blev svaret på alla mina frågor och jag kan nu förstå de största frågorna jag hade. Han kanske kan bli svaren för dina frågor också, kanske skulle allt bli mer logiskt med en Gud.


-the light of life-

Det är såhär att Gud är världens ljus. Den som följer honom ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.
Jag tror på Gud och jag har fått ett ljus. Så om du följer Gud, då får du också ljuset, livets ljus.
 
 
 
 

Religion eller relation?

Jag och några kompisar diskuterade om vad som gjorde mi arg. Jag kom inte på någonting just då, så en kompis till mig sa det åt mig istället. "Linnea, jag tror du blir arg när människor säger till dig att leva på ett annat sätt än vad du gör". Det hon menade var att hon vet att jag är kristen och hon vet att jag alltid går min egen väg.
 
En kille skämtade och försökte säga massa saker för att jag skulle bli arg. "Lev inte som du gör, byt religion".
Jag tänkte inte på det då, men efter så satte det sig i mitt huvud. Religion.. Vänta lite här.. Religion?
 
På Frizonfestivalen var det en kvinna som predikade och pratade om att det är skillnad på att lära sig mer om Jesus och att lära känna Jesus. Jag vill inte lära mig mer om Jesus, jag vill lära känna Jesus mer. Jag vill inte att jag som kristen ska tänkas som att jag är i en religion, jag vill ha en relation.
 
När någon börjar prata om religion så får det mig alltid att fråga mig själv hur det är jag lever. Lever jag som att jag är i en religion och vet saker om Jesus eller lever jag som att jag faktiskt har en relation med honom? 
 
Därför vill jag idag fråga dig vad du tycker är viktigast för dig? Är det att veta mer om Jesus eller att lära känna Jesus? Är det att ha en religion eller att ha en relation?
 

En stor förväntan

Igår fick jag hänga med hem till en kompis på bön. Vi var tre tjejer och en av tjejerna frågade oss andra om vi på senaste tid hade fått något bönesvar.
 
Jag funderade efter och kom och tänka på att jag faktiskt var hemma hos en klasskompis. En klasskompis som också var kristen. Tankarna fortsatte och jag kom fram till att jag hade två stycken i klassen som var kristna, för det var en till tjej ifrån klassen som var med på bönen. Jag började fundera ännu mer och plötsligt kom jag och tänka på en förväntan som jag hade på Gud precis när jag skulle börja gymnasiet. Jag hade ingen aning om vad jag tänkte att Gud skullle göra, jag hade bara en förväntan på honom. Jag hade bett mycket för det och litat på Gud. Helt plötsligt stannade allt till och jag kom på att Gud verkligen hade gjort något. Han hade gett mig två underbara tjejer i klassen som är kristna precis som jag! 
 
När vi har en förväntan på Gud så agerar han verkligen. Jag hade en förväntan och han gav mig två kristna tjejer. Vilket bönesvar egentligen! Jag har en större förväntning på vad Gud kommer göra i skolan och jag är helt säker på att han kommer göra något åt det med.
Jag tror inte att det var en slump att dessa tjejer började i min klass.
Jag tror verkligen att det var Gud.
Så min fråga till dig är om du har någon förväntan. Har du en förväntan på Gud, på att han ska göra något? Om inte, så kanske du skulle ha det, för som sagt, om du har en förväntan, då kommer Gud verkligen göra något!
 
 

Favoritordet kärlek!

Min engelska lärare frågade mig vad mitt favoritord var. Mitt svar var kärlek!
Hon skrattade och sa att hon inte ville fråga varför. Hon tänkte på en annan slags kärlek än vad jag tänkte på. Det var liksom inte kärlek mellan en tjej och kille som jag hade i mitt huvud. Det jag tänkte på var mycket större än så, kärleken till andra människor, till alla människor. 
 
Det står i Bibeln att vi ska älska alla människor, även våra fiender. Att älska någon är riktigt stort och det kan vara riktigt svårt! Därför har jag en utmaning till dig idag. Jag vill utmana dig (och mig) att älska alla människor. Du kan bestämma dig här och nu, att försöka älska andra. Börja med att älska de som är lättast att älska. När du älskar dem, fortsätt och försök med att älska en person som du inte riktigt älskar idag, någon som är riktigt svår att älska. Om du lyckas, så kommer du få se en förändring i både ditt och den personens liv!
 
 

RSS 2.0