Alla hjärtans dag!

Idag var det alla hjärtans dag vilket nog ingen av er har missat. Vad passar bättre då än att skriva om just kärlek?
-
Jag var hos min pojkvän i Växjö idag för att fira alla hjärtans dag tillsammans med honom och på bussen hem började många tankar att snurras i mitt huvud. Jag började kolla runt på alla människor som satt i bussen och tänkte på hur underbart bra Gud har skapat just dem. Jag kände ingen på bussen alls men tänk att bara få tänka och undra hur personerna är och vad som är speciellt för de. Faktum är att Kärlek är mer än just kärlek mellan tjej och kille, den finns ju i alla våra relationer. Det behöver inte vara till en nära vän, det kan vara till medmänniskan som du inte känner. Att älska andra är viktigt i livet och vi behöver alla kärlek.
-
Det finns faktiskt en som älskar oss så mycket, en som till och med offrade sin ende son son för att kunna få vara med oss, just pågrund av hans kärlek till oss. Jag vet, jag har pratat om detta innan, men jag fortsätter att dra upp detta för att det är sant. Gud älskade oss så mycket då, han älskar oss fortfarande och han kommer alltid att fortsätta göra det. Vi behöver då alla kärlek och Guds kärlek finns alltid där.
-
Så Alla hjärtans dag handlar alltså om andra inte om oss själva. Det handlar om att älska andra och att bry sig andra. Vare sig du bestämmer dig idag för att älska andra eller inte så är du iallafall inte övergiven. Nej, för du är älskad, kom ihåg det ♥

"Jag ser Gud bakom allt jag ser"

I bilen häromdagen så skulle vi i familjen åka hem efter att ha varit en sväng i Växjö. Vi hade under hela vägen haft musik men jag började inte riktigt lyssna på den försen efter en stund. Då spelades en låt som Ulf Christiansson sjöng och som hette: "Jag ser Gud bakom allt jag ser". Vilket är en mycket fin låt med tänkvärd text. Jag började tänka på vad han sjöng och stämde in.
-
Att se Gud bakom allt man ser. Det handlar om att se det vackra och se Gud i det.
Att se Gud bakom de fina blommorna eller igenom den sköna sommardagen. Jag tror att Gud skapat allt och därför kan jag se Gud i det jag ser. Jag kan se honom igenom det han skapat. Trots att det kan vara rätt så svårt, så är det ganska lätt. Du kan se Gud genom allt, det är bara det att du kanske inte bara kan titta som du brukar göra, du kanske behöver ta ett förstoringsglas för att verkligen se. Det kan vara lite krångligt, men han finns där, det lovar jag dig!♥

Sex, Marrige & Fairytales || Spoken word

För några veckor sedan la jag upp en video på bloggen, av en man som pratade om varför han hatade religion men älskade Jesus. Det mannen gjorde för en vecka sedan en ny video och det är den jag tänker prata om nu. Den här handlar inte om religion, den här handlar om 'Sex, Marrige & Fairytales', vilket betyder att allt runt omkring oss har gett oss en felaktigbild på äktenskap. Vi är fast i våra fantasier och glömmer bort hur verkligheten är. Videon handlar fortfarande om Jesus, vilket inte är så konstigt. Visst den är inte lika bra som den förra men den här har en väldigt stor poäng med vad han säger. Så kolla på den och tänk efter lite, hur är din syn på livet? Lever du i en bubbla och alltid tror på 'happy endings'?

RSS 2.0