''vad är lättast, att säga till den lame: Dina synder är förlåtna, eller att säga: Stig upp, ta din bädd och gå?

i Markusevangeliet 2:1-12 står det;
Några dagar senare kom han tillbaka till Kafarnaum och det blev känt att han var hemma. Det samlades så mycket folk att inte ens platsen utanför dörren räckte till längre, och han förkunnade ordet för dem. Då kom de dit med en lam som bars av fyra män. Eftersom de inte kunde komma fram till Jesus i trängseln bröt de upp taket ovanför honom och firade ner bädden men den lame genom öppningen. När Jesus såg deras tro sade han till den lame: ''Mitt barn, dina synder är förlåtna''. Nu satt där några skriftlärda, och de tänkte för sig själva: ''Hur kan han tala så? Han hädar ju. Vem kan förlåta synder utom Gud?''. Jesus förstod i sin ande vad de tänkte och sade: ''Hur kan ni tänka så i era hjärtan? Vilket är lättast, att säga till den lame: Dina synder är förlåtna, eller att säga: Stig upp, ta din bädd och gå?''. Men för att ni skall veta att Människosonen har makt att förlåta synder här på jorden säger jag dig -och nu talade han till den lame- ''stig upp, ta din bädd och gå hem.'' Och mannen steg upp, tog genast sin bädd och gick ut i allas åsyn, så att de häpnade och prisade Gud och sade: ''Aldrig har vi sett något sådant!''

Det är riktigt sjukt häftigt! Jag lär mig en del saker av den här texten, som du kanse också gör.
1. ''Han såg deras tro'' - Han såg deras tro och då sa han till den lame att hans synder var förlåtna. Liksom bara för att männen trodde så blev de så. De är lätt att om vi ber om helade eller något överhuvudtaget så tror vi inte riktigt så då händer inget. Men i bibeln står de också att om du har en tro som ett senapskorn så kan du flytta berg. Att tro är så viktigt liksom, och de är något vi behöver göra för att saker ska hända.
2. ''Mitt barn, dina synder är förlåtna'' - Jesus säger det till den mannen, och likaså vill han säga de till oss. Det är ofta man glömmer att man syndar och bara fortsätter och har tonvis med synder på hjärtat, men att vi syndar och är syndare bevisar bara att vi behöver Jesus. Och om vi tror, så är våra synder förlåtna.
3. ''Hur kan ni tänka så i era hjärtan?'' -  Det är lätt att vi inte tror på det vi inte kan se. Jag kan förstå att männen som tänkte så var förvirrade, men de såg ju och trodde ändå inte. Vad vi tänker i hjärtat är viktigt, iallafall för mig. Och de står ju att Jesus förstod i sin ande vad de tänkte, och likadant är det nu. Han vet vad vi tänker, och om vi tänker sånt i våra hjärtan så ställer han samma fråga till oss.
4. ''Vilket är lättast?'' - Jesus ger de en tankeställare, vad är lättast? Om Jesus hade varit en ''vanlig människa'' och inte Gud, så skulle han inte kunna säga så. Han säger ''vad är lättast, att säga till den lame: dina synder är förlåtna, eller att säga: stig upp, ta din bädd och gå?'' Då tänkte nog de skriftlärda att han inte skulle kunna göra något, men att förlåta var mer rimligt än att säga till mannen att gå. Men bara för det så sa ju Jesus att för att vi ska veta att människosonen har makt så sa han till den lame mannen att gå. Och det är ju sjukt coolt egentligen. Tänk dig en lam man, som inte kan gå eller något, och Jesus säger bara ordet; ''Stig upp, ta din bädd och gå hem.'' och då gick den lame mannen! Tänk vilka saker Jesus kan göra egentligen! I bibeln står de också att vi som tror ska göra så stora under som Jesus och ännu mer! Tänk då vad vi kan göra om vi bara tror! Nu menar jag inte att vad coolt kolla jag skulle kunna hela, utan de är ju inte jag som gör de ändå, utan det är Gud igenom mig. Så tänk på det, många säger att ja men ''de hände bara på Jesu tid, inget kan ju hända nu'' men så är det ju inte alls! kolla er omkring säger jag bara, se allt som Gud gör idag! Det är otroligt!


Möte från Nyhemsveckan;
Jag tycker predikan med Carolina är väldigt spännande och väldigt bra! Alltså tänk vilket liv det innebär att vara kristen och följa Jesus egentligen? Saker kan hända om du låter Gud bestämma och tar del av Helige Ande.
Ett bra tips om du vill ta del av allt, är ju att läsa bibeln, be mycket om Helige Ande och att be att Gud ska vara med dig och att hans vilje ska ske. Alltså, du kan ju inte få ett äventyr i ditt liv om du bara sitter inne själv och inte gör någonting. Ta och gör något och låt Gud vara med. För någongång kommer du inse att Gud vill vara med i allt du gör.
GodBlessYou!

döm inte så blir ni inte dömda.

Döm inte, så blir ni inte dömda. - Matt 7:1

Om du dömmer folk så blir du själv oftast också dömd. Men de är lätt hänt, att vi ser en och dömmer den direkt att den personen är så och så. Men så ska de inte vara. På ett sätt så dömmer vi också Gud då. Likadant om vi hatar någon, så hatar vi automatiskt Gud också. 

I 1 mos 1:27 så står det: ''Gud skapade människan till sin avbild''.
Då är ju vi alla lika Gud på något sätt, och om vi hatar någon som är skapade till Guds avbild? Ja då kan vi säga att vi hatar Gud också. Men nej, de är något jag aldrig vill göra. Visst jag kan tycka mindre bra om andra, och när jag blir riktigt arg har det hänt att jag sagt att jag hatar någon, men gör jag det egentligen? Nej de gör jag inte.

I bibeln står det också att Gud är kärlek, och om vi förblir i kärleken (alltså älskar andra och lever i kärlek) så förblir vi också i Gud. Det är de jag vill av hela mitt hjärta. Jag vara nära Gud. Att hata kommer inte från Gud, men däremot så gör kärlek de. Så tänk på det nästa gång du tänker illa om den, Gud älskar den personen, och därför borde du göra det också. Se allt positivt med den personen istället för allt negativt. För ser du bara det negativa så kommer den personen säkert se allt de negativa hos dig också. Om du hatar någon så kommer den personen säkert hata dig bara för att du hatar den. Så därför tänker jag ge er ett litet tips,  

''Du skall älska din nästa som dig själv. Något större bud än dessa finns inte'' - Mark 12:31


flaaahuuuult!

Kom hem från Flahult för någon timma sen eller något sånt. För som inte vet vad det är så är det en tonårsbibelskola under 2.5 vecka. Det är inte ofta jag gråter, men när alla sa hejdå så började tårarna verkligen rinna. För de här veckorna på Flahult har verkligen betytt jätte mycket för mig. Det finns dagar då allt är öken, då ingenting fungerar och man tro sig känna att Gud är alldeles för långt borta. Och jag kan väl säga att mer än häften av lägret kändes så. Jag kan nu säga att det inte var lätt, men nu vet jag, att om jag får en öken period så är Gud med mig i vilket fall. För under ökenperioden så sog jag bara upp bibeln och hamnade på Hebreerbrevet 13:5 där det står: ''Gud har själv sagt, Jag skall aldrig svika dig, aldrig överge dig''. Och så är det, visst det kan kännas jobbigt i vissa stunder, men Gud överger oss inte, så han är med oss. Tänk såhär; om Gud skulle sluta svara på dina böner i ela ditt liv, skulle du fortfarande tro på honom då?
likadant är det nästan med, om du inte känner att Gud är nära, tror du ändå på honom då?
men de handlar inte alltid om att känna, nej oftast är det inte hur man känner som spelar roll, utan det är att man vet i sitt hjärta att Gud är där i alla stunder. GODBLESSYOU

RSS 2.0