hat eller kärlek? vad väljer du?

Det är så lätt att bli arg. Jag själv tycker det iallafall. Jag kan vara rätt bestämd, om jag tycker något så är det så, och det är liksom bara så jag är. Jag kan lätt störa mig på kompisar som bara skiter i en, kompisar som snackar skit om en och behandlar en som en idiot även fast de kallar sig ens vän. Det är rätt ofta man kan vara med om sånna saker. Då människor säga dumma kommentarer eller bara säger något som man inte tycker va lägligt. Då kan det vara rätt lätt att bara ta till den lätta sidan och bli arg? För de är det som känns lättast för oss. Att bara ta ett djupt andetag och skita i det är inte det lättaste liksom. Det var en statusuppdatering på facebook där det stod många saker varför det var lättare att göra saker som inte har med Gud att göra, en sak var varför det var svårare att be än att svära. Och den frågan kan man diskutera länge. Varför det egentligen är så. Om man blir arg tex så är det lättare att man slänger ett svärord än att bara be en kort bön? Det kan ju räcka med ett hjälp mig? asså bara något kort. men oftast så gör vi det som är lättast nu för tiden. Det kan kännas lättare att hata vissa människor än att älska dom? Jag tänker börja göra tvärtom. Jag ska börja göra det svåra. Det kanske bara är jag eller har ni lust att hänga på? Att även om den personen som säger sakerna rätt i ansiktet på dig försöker du älska ändå. Och i de stunderna då kanske personen gör något. Att du ber istället för att säga emot och börja tjaffsa? Det kanske skulle göra saker bättre? Det jag snackar om nu är inget lätt, inte överhuvudtaget! Men det kanske är värt ett försök? Ja de tror jag faktiskt! 
GodBlessU♥

onaturligt, natuligt eller övernaturligt?

Hamnade i en intressant diskussion på facebook under statusen om att en trodde på Gud. Eller att han älskade Gud stod det faktiskt. Jag gillade statusuppdateringen och såg sedan att statusen hade fått många kommentarer. De kommenterade mot Gud, att Gud hatade massa saker och att de stod saker i bibeln som det inte stod och blabla. De var också det att dom kallade sig kristna men inte förstod vad det innebär att vara det. Jag tyckte det var kul och intressant så började kommentera och skriva mina ord och vad jag tycker. För att diskutera om Gud är en av de saker som jag bara älskar! En sak var att jag skrev om helade och sånna saker som Gud kan göra. Det dom bara sa var att de var övernaturligt som om de var något dåligt, för de uttryckte det så och sa det tillochmed. Och det är faktiskt det jag tänker säga till er som läser just nu. Att saker kan vara övernaturliga förstår inte många. Många säger bara att de är något dåligt och att det är helt sjukt. Men sanningen är den att iallafall jag som är kristen lever mycket övernaturligt. För Gud ÄR övernaturlig och gör övernaturliga saker. Men det är inget dåligt! Folk säger och tycker ofta att naturligt. Det är de bästa. Det är så det ska vara. Men tänk såhär, är onaturligt väldigt dåligt. Och natuligt väldigt bra. Vad är då inte övernatuligt? Övernatuligt är ju ändå över bra så då måste det vara över bra! Jag som kristen har chansen att leva ett övernaturligt liv med Gud, för övernaturlig, det är vad han är! Så tänk på det alla, ni har chansen med det också. De som folk tycker är övernaturligt, de är nog det natuligaste för mig, för det är liksom i min vardag hela tiden. Folk kan tycka de är övernaturligt att folk blir helade. Men för mig som har varit med om de så många gånger, för mig är det bara något naturligt. För jag är van vid det. Det är liksom mitt liv, det jag lever med! GODBLESSYOU

The Encounter!

Jag kollade på en film igårkväll. Filmen var lite enkel men budskapet från den var väldigt tydlig och det är verkligen en film som visar exakt vad de menar. Filmen hette ''The encounter''. Det är fem personer fast i ingenstans. De är påväg åt samma håll men vägen lyckas vara avstängd. Någon kilometer innan vägen var avspärrad hade de sett ett matställe kallad ''last chance diner''. De tyckte självklart att de var konstigt med ordet men de alla gick in. De var alla på något sett sönder som människor och de hade något de oroade sig över allihop. Grejen är det att personen som står och ger ut mat har en bricka med namnet Jesus på. Det var också Jesus. Men frågan är om människorna förstår att det verkligen är han. Han som tar emot beställningen och serverar lyckas känna alla personerna och veta exakt vad alla har varit med om. Alla blir oroliga och förskräckta. Han säger också varför vägen var avstängd och varför han var där bland dom. Detta var deras sista chans. Filmen är väl inte heller världens roligaste och mest spännande men den förklarar klart och tydligt varför saker bli som de blir. Den visar också att Gud verkligen älskar oss människor. Så har ni en ledigkväll, tveka inte, utan kolla på filmen.

GODBLESSYOU!

Värt att tänka på!

•33% av världens befolkning är kristna.
•325 000 människor får varje dag höra det
kristna budskapet för första gången.
•174 000 tar varje dag beslutet att bli kristna.
•ca; 1,7 miljader lyssnar på kristen radio/tv.

- Om inte Gud skulle finnas eller vara relevant för mig, hur kommer det sig då att så många anser att han är relevant? -

•Fanns Jesus överhuvudtaget?
-Vi har ändrat hela tidsystemet pga honom-
•Om Jesus inte skulle vara den han säger sig vara i Bibeln, Varför skulle vi nu då fortsätta prata om honom?

•Det skrevs ca 4000 brev om Jesus, en liten kille som växte upp som snickareson i en byhåla utanför huvudstaden(2000 år sedan).
•Det var 15 gånger mer brev än vad som skrevs om den mäktigaste personen på den tiden(Julius Ceasar).
-Julius såg till att det fanns folk som skrev om honom, det gjorde inte Jesus-

•10/12 lärjungar tog och dog för den här ''lögnen''(som då många anser att det är). Lärjungarna levde med Jesus i 3 år.
-Om det skulle varit en lögn, skulle man inte märkt det då?-
De måste ha varit 100% övertygande!

The Grace Card!

Jag tänkte kort bara tipsa om en film. Jag har lagt ut den en gång på facebook innan så ni har säkret redan hört det. Men jag tänker inte sluta tipsa om denna filmen förrän alla ni har sett den! Jag kan säga att jag har aldrig gråtit till en film så mycket som jag grät till denna(och jag gråter aldrig till filmer). Den är liksom så berörande.
Jag tänker inte beskriva mycket om vad filmen handlar om för lite kan ni ta reda på genom trailern och när ni sett trailern? Då finns det inget annat sätt än att kolla på filmen! Trailern kanske inte verkar jätte bra, och jag kan väl tillägga att filmen inte är en komedi, men filmen är så fin och själva budskapet i filmen är så underbart! Så tveka inte, utan bara se filmen, ni kommer inte ångra er!


Guds kärlek är stor!

Jag har haft rätt jobbiga veckor de senaste veckorna, och jag har varit lite borta överhuvudtaget. Jag sket i skolan de första dagarna, men sen gick jag till skolan tillsist och på morgonen när jag skulle gå till skolan så skulle jag äta frukost. I vårat kök har vi en almenacka, en sida för varje dag och så står de en text på varje sida. Just den dagenstod texten: ''Guds kärlek håller i sig även om vi släpper taget''. Och jag stannade upp och stod stilla ett bra tag. Jag hade liksom på senaste tid då skitit i Gud om man ska kortfattade. Jag gjorde typ, tvärtemot jag som kristen brukar göra. Allt var liksom inte bra. Men även om jag släppte taget och liksom inte höll i mig så räckte Guds kärlek. Sakta men säkert har ändå Guds kärlek dragit mig tillbaka, och fortfarande gör den det. Allt är långt ifrån perfekt, men de blir bara bättre och bättre. Och jag är tveksam att jag ens skulle må lite bra om inte det var Guds kärlek som verkade. I slutet av sommaren var det Ljungbydagarna och då finns det en buss där som är en cafébuss som då StreetChurch håller i och samtalar med folk. Jag brukar vara där så jag gick dit iår också, det var ungefär i mitten av det jobbiga som varit, jag var helt på fel vägar men jag satt fast i samtalen om Gud och kunde sitta där flera timmar bara för att jag visste att de är något speciellt med Gud. Så liksom, jag ber er bara att tänka efter lite. Du kanske är exakt som alla andra vanliga personer. Du skiter i andra, du hatar och allt annat. Du gör saker som inte är bra, men
en chans gör ingenting, Vi kanske släppt från Gud, att vi är helt utom räckhåll ( vad vi tycker då ) , men allt är möjligt för Gud, och hans kärlek håller i sig även om vi släpper taget !
God Bless You! ♥

Gud hjälper dig i vardagen också, bland vanliga problem.

Just nu har jag så mycket att säga så jag skulle kunna skriva en hel bok eller något. Men jag ska ta något litet bara så du kan vara lugn. Jag lärde mig för någon dag sen att Gud kan hjälpa till med allt. Det var nämnligen såhär att i början av våren precis så gick min dator sönder. Först var det fläktarna som inte funkade så vi lämnade in den, när vi fick tillbaka den så funkade den inte att ladda. Vi försökte allt, vi laddade den tillslut men datorn funkade ändå inte. Den sattes inte igång eller någonting. Garantin hade gått ut men vi lämnade in den ändå för att se vad felet var. Felet var då modekortet, men pappa ville ändå försäkras om det så han lämnade in den på andra ställen också men alla sa samma sak. Modekortet är i stort sätt nästan hela datorn, funkar inte det så funkar inget. Och för att fixa det så kostar det väldigt mycket. Så man kan säga, man kunde likaväl köpa en ny dator istället för att det kostade så mycket. Men vi sket i att laga den så och vi köpte ingen ny heller. Men jag bad en bön till Gud, att han skulle hjälpa mig. En väldigt konkret bön. Jag glömde bort det och fortsatte leva livet. Månaderna gick och för någon dag sen så hittade pappa datorn i ett skåp hemma. Han är så envis så han bestämde sig för att ta isär datorn en gång för alla och se vad som hände. Som han hade gjort tusen gånger tidigare, eller inte tusen men ungefär 15 kanske. Så han gjorde det, och helt plötsligt när han trycker på starta knappen, så lyser den orangea lampan och datorn sätts igång! Jag kan väl bara påpeka att datorn var sönder och inte funkade men jag bad till Gud och han hörde. Så han hjälpte mig och fixade datorn. Lite roligt bönesvar kanske, men de bevisar bara för mig att Gud kan göra mer saker än att hela människor, han kan hela datorer också! Haha, inget är omöjligt för honom. Och så är det!
GodBlessYou!

att se människor för de personer som de är

Ingen är perfekt och på senaste tid har jag inte varit den bästa personen. Men jag ångrade sakerna jag gjort och jag bad förlåt till en av mina vänner. Hon sa då en sak som fick mig att tänka efter. Hon sa ungefär: Linnea, det är okej. Jag ser inte dig för de sakerna du gör, jag ser dig som du är. Människor gör saker, även fast de inte vill. Jag ser dig för den du är.
Och det gjorde verkligen något i mig, jag stannade upp och tårarna kom. Det är ofta att vi dömer personer för vad de gör. Men om vi gör det så förstörs nog hela våra liv. För saker händer. Och det är viktigt att vi inte blir fast för saker. Vi är alla människor och synden är i världen. Vi gör saker som vi inte borde göra, och så är det bara. Jag har själv tänkt mycket illa om personer för att de kanske råkat säga något taskigt till mig eller gjort något annat dumt. Men jag vet själv att saker händer och man vet inte altid varför man gör som man gör. Så när min kompis skrev detta till mig så förändrade det verkligen mig, och det var på ett positivt sätt. Så med detta lilla inlägget vill jag att ni ska få med er att ni ska försöka tänka bra om personer. Att ni ska se personer för de personerna som de är, inte för vad de gör. Då blir allt mycket lättare!
GodBlessYou!

ösiga ungdomssamlingar eller en vanlig söndagsgudstjänst?

Idag är det Söndag igen och jag gick till kyrkans söndagsmöte för första gången på nästan ett år. På några sätt har jag inte kyrkan på de för att jag inte kännt mig så hemma och inte gillat gudstjänsterna. Det är ofta man tänker att de ska vara som vi vill, och om de inte är det så är det liksom inte bra. Det är nog så jag har tänkt hela tiden. Jag är liksom uppväxt i kyrkan och jag tänker inte det som något speciellt och tar bara det förgivet. Men, jag har nu sett det från en annan vinkel. Man brukar säga att det blir vad man gör de till, och det var de jag gjorde. Jag gjorde det tråkigt, kommer man med negativställning så blir det oftast inte bra heller. Vi ungdomar speciellt älskar möten med högmusik och mycket ös som de kan vara på ungdomssamlingarna, medans det inte brukar vara så på vanliga gudstjänsterna. Och de är lätt att man blir fast vid att det är så det ska vara, att det andra inte duger. Men ungdomssamlingarna och söndagsgudstjänsterna är till för samma sak. Det är till för att människor ska komma, höra Guds ord och lovsjunga Gud. Det är liksom därför vi ska dit också, alltså det är inte för mig själv, eller delvis är det väl det, men det är ju också för Gud som jag går dit. Folk snackar alltid med mig om kyrkan, de frågar saker om kyrkan och hur det är att vara kristen. Det är inte ovanligt att någon helt plötsligt smsar mig och undrar något. Men då har det ofta varit att jag lärt ut saker som jag själv inte gör. Som att gå till kyrkan, jag vet att söndagsmötena är lika viktiga som ungdoms, och att de är likadant. Så jag säger till andra att det är de och de lyssnar på mig och går på båda. Men om jag gör det själv, de gör jag inte. Man säger att man ska leva som man lär, och jag säger till andra att göra saker då borde jag göra det själv också. Jag kom på mig själv där imorse när mamma väckte mig och frågade om jag ville med. Först sa jag nej, för jag hade inte lust, för jag ville inte dit, jag har inte sovit mycket i veckan för har varit med vänner så de hade liksom varit skönt att sova några timmar till. Men sen tänkte jag på det, jag talade med någon sist i veckan om möten. Då kom jag på mig själv, jag tvingades inte dit, utan jag bestämde mig för att leva som jag lär. Jag ska gå dit och ge det en chans. Det gjorde jag och jag kan väl säga att jag saknat det väldigt mycket. Jag känner mig trots allt hemma där. Det är som ett andra hem. Jag är tillsammans med kristna som har samma längtan som jag. Det är värt att ge saker chanser, att försöka se saker från den ljusa sidan, och att leva som man lär. Det är ju inte direkt dåliga saker som jag lär ut, för jag vet att de stämmer till tusen, men de kan vara svårt att leva upp till det själv. Men jag har Gud med mig, och tack vare att jag åkte till kyrkan idag så lärde Gud mig de sakerna.
God Bless You! ♥


I dina händer Gud, vill jag ha mitt liv!

''Dear God, in Your strong hands, I place my life today, choosing to depend on You to light and guide my way''

-Jag vill att Gud ska styra i mitt liv, jag vill att mitt liv ska vara i hands händer. Att han hjälper mig att göra det rätta och leder mig på de vägar jag ska gå. För utan Gud kommer jag komma helt fel. Jag vill ha Gud som etta i mitt liv, och vet du vad det bästa är? Man blir som man umgås, Gud är sjukt bra, och om jag är med Gud och umgås med honom så blir jag lik honom tillslut. Det är underbart! Det gör liksom också att om jag blir lik honom så tänker jag som honom och då är det ännu lättare för mig att göra det som är rätt.
I- livet kommer det komma svåra stunder, allt blir skit och man vet inte vad man ska göra. Men man får försöka lägga det i Guds händer och lita på att Gud kommer ingripa och göra allt bättre.


where is the love?
People killing people dying
Children hurtin you hear them crying
Can practice what you preach
Would you turn the other cheek?
Father Father Father help us
Send some guidance from above
Cause people got me got me questioning
Where is the love?


RSS 2.0