Att snubbla i livet

Som jag nämnt innan på bloggen någon gång så har vi en almanacka i köket som heter "Tankar om livet". I den så står det tänkvärda saker om varje dag, och för några dagar sen gick jag förbi almanackan och då stod det en väldigt bra sak i den, en sak som jag funderat på nu efter. Det stod såhär:
"Som när ett litet barn lär sig gå snubblar vi alla och faller ibland. Men Gud, vår stolte fader, väntar på att få hjälpa oss upp, borsta av oss och uppmuntra oss att försöka igen"
-
Visst är det underbart? Vi har en pappa som verkligen älskar oss och vill hjälpa både dig och mig upp när vi har snubblat till i livet. Det är ofta att vi glömmer det och försöker komma upp själva istället, men det brukar inte ge så bra resultat. Visst vi kommer säkert upp igen och försöker gå igen. Men tillslut orkar vi inte mer, bara för att vi ramlar för mycket. Vi tappar vår styrka och behöver hjälp, och det är där vi behöver Gud. Han erbjuder sig att hjälpa oss upp, och erbjuder sig också att peppa dig att fortsätta.
-
Så frågan till dig: Hur vill du ha det? Är du trött på att ensam behöva ta dig upp när du snubblar till i livet? Om du är det så har jag nog en bästa nyheten idag! Du kan slippa göra det själv, för Gud älskar dig och hjälper dig gärna. För just nu står han bara och väntar på dig. Han väntar på att du ska sträcka dina händer mot honom så han kan hjälpa dig upp!

Tim Tebow

Konstigt nog ska jag faktiskt skriva lite om sport idag. Jag tänkte berätta lite om en kille vars namn är Tim Tebow. Ni som är lite sportintresserade känner kanske till honom, men det gjorde inte jag för tjugo minuter sedan. Inte förrän pappa under kvällsmaten börjar babbla om honom. Det har skrivits om han de senaste dagarna på internet, om vem han är och vad han gör.

Tim Tebow är en kristen kille som spelar quarterback i Denver Broncos. I USA så är han rätt känd, och många känner alltså till honom. Alla, eller iallafall de flesta vet att han är kristen och tar sin tro på allvar. Om det är före eller efter matchen vet jag inte, men han knäböjer alltid vid varje match. Vilket har tagit USA med storm, för det har nu blivit en trend i USA att göra det. Bara för han började med att be och knäböja. Om nu alla som gör det ber vet jag inte, men de gör det. Den killen Tim Tebow påverkar andra mycket som ni kanske förstår, och det tar han vara på.
För tre år sen så kom han till en match med en text skriven under ögonen. Under hans ögon stod det en bibelvera. Joh 3:16, och dagen efter var Johannes 3:16 det mest sökta på Google i USA. Nu alltså tre år senare, så spelade Tim match och fick 316 i yards(något inom amerikansk fotboll) och dagen efter så var återigen Johannes 3:16 bland de högsta bland sökningarna på Google. Ni kanske inte det är något märkvärdigt med det, men jag tycker det är lite coolt.

En annan sak som också är coolt är att vi också kan påverka människor. Kanske inte på lika många som Tim såklart, men påverka några kan vi. Genom att vi står för det vi tror på kan saker och ting förändras. Jag har varit med och sett människor förändrats genom vad jag gör, vad jag säger och vad jag står för. Jag är lika mycket människa som Tim Tebow är, och det är du också. Tim står för vad han tror på och på sätt gör han skillnad, och vi kan också göra skillnad genom att stå för det vi tror på. Vi behöver inte springa runt med ett bibelord under våra ögon eller knäböja innan vi gör någonting. Men det handlar om att peka på Jesus i våra liv, i våra val. Att vi vågar stå för vad vi tror på. Att vi tar chanserna när vi har dom, liksom Tim.

God's light!

Ännu ett videoklipp idag, fast ett klipp om något helt annat. Den här videon handlar om dig, och om mig. Den handlar om ditt ljus som du har som kristen. Ett ljus som lyser starkt och klart, det ljuset som sprider Guds kärlek. Ditt ljus syns, och det kan förändra liv!Jesus utan religion

Ett bra tag nu har jag länge tänkt skriva skillnaden mellan Jesus och religion. Att de två sakerna som ni tror hör ihop faktiskt är två helt olika saker. Hur jag skulle få ihop allt så enkelt och förståeligt som möjligt visste jag inte, så sent som innan idag funderade jag på hur jag skulle göra. Sedan fick jag se en vän till mig lägga upp en länk på en video på facebook. Jag såg namnet snabbt och tryckte genast på det för att se. Rubriken var ''Why I hate religion, but love Jesus'', hata är ett riktigt starkt ord, men på videon var det en kille som stod och berättade skillnaden mellan religion och Jesus. Han säger det på ett sätt som jag faktiskt inte hade kunnat göra bättre. Jag kan inget annat än att hålla med om det han säger.
-
Här neranför har du videon jag såg, och jag vill bara uppmuntra dig att se på den. Vill du veta varför jag och så många andra har något emot religion men älskar Jesus så kan ni få reda på det, genom att kolla på videon, och det bästa är att det är bara ett enda klick bort!

En gammal mobil med viktigt budskap

I slutet av förra året började jag gå tillbaka till användningen av riktiga telefoner, gamla hederliga knappmobiler. Vilket betydde att jag slutade använda min touchmobil. Så sen dess har jag inte varit på den mobilen överhuvudtaget förräns nu precis, när jag skulle gå in och kolla några gamla anteckningar. Jag sätter den på laddningen och sätter igång den, och när jag gjort det ploppar en sak upp på skärmen. En pop-up sak med text. Innan jag började läsa så förstod jag inte varför det kom upp, men den tanken försvann genast när jag hade läst texten. Texten löd såhär:
''Till och med 5 minuter med Bibeln kan göra stor skillnad för din dag. Vill du pröva?''

Jag tappade nästan hakan, och självklart var jag tvungen att hämta min Bibel för att läsa lite. Det kändes som om det var Gud som hade sagt det till mig, för jag gör något jag inte brukar göra, sätta på en gammal mobil och helt plötsligt kommer den här texten upp(vilket jag aldrig sätt den göra innan), och tro det eller ej, men för mig var det ett slags bönesvar. För jag är rätt seg ibland med att läsa Bibeln, man skapar inte alltid tid för att göra det. Det kan vara rätt jobbigt att pussla ihop tiden, men bara för att den texten kom upp där så fick det mig att än en gång inse hur viktigt det är att läsa Bibeln. För texten hade rätt, för att endast spendera så liten tid med Guds ord kan göra stor skillnad för en.

Jag vet i mitt hjärta att det är viktigt, jag är medveten om att det är så, men världen runt omkring oss tycks vara mycket viktigare ibland. Men just idag, så vill jag utmana både dig och mig. Jag vill utmanar mig själv men också dig med till att iallafall läsa 5 minuter i Bibeln varje dag, eller hinner du bara med 3 minuter så är det okej. För som sagt, en så liten tid kan göra stor skillnad!♥

Unite12

Igår, första dagen på året, så kom jag hem från några fantastiska dagar på den kristna nyårskonferansen Unite12 i Jönköping. Jag hade många vänner med mig, både kristna och okritsna, vilket för mig var ett stort bönesvar. Jag ska berätta mer om det snart. Men Unite tyckte jag blev jätte lyckat, många bra predikningar som kom direkt in i hjärtat, så det var riktigt mäktigt. På många av mötena pratade de om att älska människor och de gav ut frågan vilka av våra vänner vi ville ta med oss till Unite nästa gång. Det var samma sak som de tog upp förra gången, vilka människor vi ville leva för och ta med oss denna gången. Sanningen var de att jag bestämde mig då, som ett nyårslöfte för förra året, att älska människor och försöka få med några till Unite.

Det tog ett tag innan jag riktigt gjorde det, mer än ett halvår nästan innan jag verkligen försökte. Nu vet jag att många i min klass läser här på bloggen men jag skriver det här ändå även fast det är som en hemlighet för dom. Jag började min hösttermin i skolan med att försöka älska människor, och jag kan säga det att det blev en stor förändring på mig från vårterminen tills hösten. Jag började smått försöka göra saker för andra, även fast jag inte vågade, så jag började be iallafall. Inte högt, men för mig själv, på matte lektionen. Jag började kolla mig omkring i klassrummet och började på första personen. Jag bad kort för den och sedan fortsatte jag tills jag hade bett för alla. Detta upprepade sig många lektioner framåt, och tillslut började jag märka skillnad i klassen. Det var något som hände.

Mina klasskompisar började bli nyfikna på mig, de började bli nyfikna på vad jag tror på. Så de började fråga och jag svarade. Jag fortsatte be i tystnad, och ännu mer saker hände. Några av de i klassen kom till och med fram til mig och berättade att de brukarde läsa på min blogg och att de tyckte att det var väldigt intressant och ville veta mer. Några som hade gått i kyrkan förr och fortfarande hade en liten tro kvar började samtala med mig, och fick höra saker jag nästan tappade andan av. Gud hade verkligen gjort en förändring och hört på mina böner.

När nyår började närma sig med en månad kvar eller mer och det var dags att anmäla sig så började jag fråga runt lite i klassen om någon ville hänga med. Först var det en som ville, sen var det någon till och tillslut så var det fyra i klassen som anmälde sig och faktiskt hängde med! Fatta vad stort! Att några, som inte brukar gå i en kyrka, som inte tror, och som i början av terminen inte riktigt brydde sig, som nu då hängde med på ett kristet läger! På nyår dessutom! Du, det är inte många som vill missa festen under nyår, men dessa tjejer hängde faktiskt med och sket i de andra. Tänk, de hängde med på en kristen ungdomskonferans med ungefär tusen andra ungdomar! Ja, för mig är det iallafall ett stort bönesvar, Gud gjorde skillnad i mitt liv och i deras. De kanske inte fattat det ännu, men jag vet, det hade inte blivit såhär utan Hans hjälp!

Så jag vill bara uppmana er, jag tänker inte tvinga er göra något eller säga åt er att göra stora saker, men jag uppmanar er att göra något i din klass, bland dina vänner. Det behöver inte vara något stort, du behöver inte predika för dem, det räcker att du går in i en tystnad och ber en bön till Gud för dina vänner. Och Jag kan lova dig, att Gud kommer finnas där, han kommer finnas vid din sida, vara med dig och lyssna på dig!
Gud välsigne er alla!♥

RSS 2.0