Du och dina maskrosor

Jag vet inte vad du skulle säga att du är som, men jag skulle vilja likna dig vid en gräsmatta. Du är född till att vara en grön perfekt gräsmatta, född till att vara perfekt. Ditt liv skulle vara perfekt – som en dans på rosor, men på grund av syndafallet och synden mellan dig och Gud, poppar små maskrosor upp lite här och var. För dig som inte vet så är maskrosor ett ogräs och såvida man inte tar bort hela blomman, inklusive roten, så sprider den sig väldigt fort. Du eller ditt liv är inte perfekt för det finns synd och ondska i världen, för att det finns maskrosor.


Jag vet inte hur det är med dig, men under de perioder jag har det jobbigt är risken för maskrosor väldigt stor. Det kan börja med att Gud känns långt borta och jag känns tom. Efter det går provet dåligt och jag blir ledsen. I följd av det blir jag lite irriterad på de vänner jag har för att de råkar göra något fel och så fortsätter det, blomma efter blomma. När man väl får en maskros, när man får en dålig sida, sprids det väldigt fort. Maskrosen som började med att Gud kändes långt borta, sprider sig och sås på fler ställen inne i själen.


Vi har alla något som inte är bra. Någon av er kanske lätt bli avundsjuka, medan någon annan har kort stubin och lätt blir arg. Alla är vi olika men alla har vi någon maskros inuti oss som sprids och förstör gräsmattan som egentligen ska vara perfekt och grön.


Varje gång jag har dessa perioder och gör fel efter fel, försöker jag ta bort maskros efter maskros för att på något sätt bli grönare igen eller bli den perfekta gröna mark jag från början skulle va. Problemet när du själv försöker ta bort maskrosorna, de dåliga sidorna, de dåliga sakerna du har, är att du bara tar bort toppen av maskrosen. Du tar bara bort skaftet av blomman men inte själva roten. Det är sådant problem jag ofta kan göra. Jag försöker fixa allt i min egna kraft men det resulterar bara i att maskrosorna blommar upp igen och sprids, bara för att jag inte tagit bort roten.

Jag vet hur jobbigt det kan vara och du, likaväl som jag, har maskrosor i dig som inte borde vara där. Hur mycket du själv än försöker försvinner de inte. Du försöker att gång på gång göra dig grön men allteftersom tiden går ploppar de bara upp igen och igen. För synden är alltid där, varje dag. Men! Du kan bli fri från ogräset. Den enda som kan rädda dig ifrån maskrosorna och dra upp hela roten, är Jesus, mannen som dog på korset för din skull och tog all synd på sig. Jesus tog alla dina maskrosor på sig och om du låter honom, kan han göra din gräsmatta grönare igen. Så länge vi lever i denna värld, finns synden här och maskrosorna kommer ploppa upp lite då och då även om du har Jesus. Men låt inte maskrosorna få ta över din gräsmatta helt och hållet. Håll fast vid Jesus och låt honom gång på gång dra upp ogräset. För ju längre tid du väntar med att göra dig av med dem, desto fler maskrosor kommer uppstå. Det är inte lätt, men försök!


RSS 2.0