Du äter dig hungrig, svälter dig mätt.

Har du någon gång hört att "Du äter dig hungrig och svälter dig mätt"? Om inte, så har du det nu. Du kanske undrar varför i hela världen jag skriver så, för inte kan man väl bli mätt av att svälta eller hungrig av att äta? Men jodå, det kan man. För det är såhär: Ju mer du läser i Bibeln desto hungrigare och hungrigare blir du av att få ta del av det som står i Bibeln, och desto hungrigare du blir, desto hungrigare blir du efter Gud. Läser du inget så svälter du dig mätt och hungern efter Gud och Guds ord kommer att sakta försvinna. Det kanske låter komplicerat, men det är det inte, det är ganska simpelt faktiskt.

 

Är du kristen och vill hungra? Börja ät då, läs Bibeln! Kan det vara tråkigt i början? Kan det vara jobbigt? Kan det vara svårt? Ja absolut, men hjälper det dig om du slutar läsa? Nej för allt du då kommer att få är en känsla av mättnad. Lovsång kan också vara bra för att öka din hunger efter Gud, absolut. Kristna människor runt omkring dig är bra det med och även att be, ja. Men! Bibeln är så viktig för ditt liv som kristen. Det är Guds ord och trots att det skrevs för 2000 år sedan så spelar den fortfarande stor roll, Bibeln är relevant idag med. Så vill du bli hungrig? Ät dig hungrig! Mitt stora tips: Läs Bibeln och bara kasta i dig maten som finns där. Läs Bibeln och låt livets bröd få ge dig liv. För ju mer du får i dig, desto hungrigare kommer du att bli.

 

Jag skulle personligen säga att ett kristet liv utan hunger, är ett väldigt torrt och tråkigt kristet liv. Ett kristet liv utan hunger skulle för mig inte vara värt det, men inte heller ett liv utan Jesus skulle vara värt det. Frågan som jag vill ställa dig är: Vill du äta dig hungrig eller svälta dig mätt? Paulus skriver i 1 Korintherbrevet om att löpare springer mot målet för att vinna priset och att vi ska löpa för att vinna det pris Gud har för oss. Och vad vill du? Vill du som kristen springa efter Gud och verkligen hungra efter mer, eller vill smyga fram, svälta lite och ta det lite lugnt? 
Valet är ditt men kom ihåg. ”Du äter dig hungrig, svälter dig mätt”.  


Kommentarer
Postat av: Martin Petaic

Han ödmjukade dig och lät dig hungra, och han gav dig manna att äta, en mat som varken du eller dina fäder kände till, för att han skulle lära dig förstå att människan lever inte bara av bröd, utan av allt som utgår från HERRENS mun.
5 Mos 8:3

Svar: Amen!
Linnéa Sandgren

2014-03-04 @ 19:58:26
Postat av: LIENE

Så bra inlägg! Gillar verkligen hur du tänker. Känner mig som hemma när jag läser din blogg.
Jag har ett till sätt som gör att man blir hungrig efter Gud. Man lägger alla hobbys, vänner och prylar åt sidan. Det är som att fasta, att gå ut i öknen ett tag. Där kommer man inse att man längtar efter Gud i sitt liv och då kommer man också börja söka honom helhjärtat. För egentligen blir man inte mätt av det andra om inte Gud finns med. Guds ord är riktig föda. Världen är skräpmat.

Svar: Oj tack så jättemycket, vad glad jag blir av att du känner så! Tack!! :D Det du säger är så rätt och jag håller verkligen med. Själv skrev jag inte det, så bra att du kompletterade det med en kommentar. Det är viktigt att komma ihåg. Kram!
Linnéa Sandgren

2014-03-21 @ 14:47:05
URL: http://lifefromwithin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0