Att bestiga ditt berg.

Den här sommaren har verkligen varit något speciellt. Under åtta veckor har jag åkt runt på andra sidan jorden och fått uppleva mer grejer än jag någonsin trodde att man kunde göra på en så kort tid. I höst under de närmaste inläggen kommer jag ta med er på en liten kortfattad resa genom Syd-Amerika och berätta för er vad Gud har lärt mig genom mina upplevelser. 

Vårt första riktiga stopp med sevärdheter var i Peru vid Machu Picchu, en gammal inka-stad. Precis jämte Machu Picchu fanns ett berg som min mamma bestämt skulle bestiga och självklart skulle jag och resten av familjen med. Jag vet inte om ni någon gång har stått jämte ett stort berg, men känslan man får när man vet att man ska ta sig över det berget, är inte den bästa känslan. Jag hade nästan gett upp innan jag ens hade börjat. Det fanns massvis med grejer som gjorde det svårt för mig att ta mig upp, saker som gick emot mig istället för med mig. Trots allt som gick emot mig hade jag inget val, för jag skulle nå toppen i vilket fall. Jag kämpade på och ju högre upp jag kom, desto jobbigare blev det. MEN! Jag gav inte upp! 

Vi har alla berg i våra liv. Även om dina berg i ditt liv inte är fysiska berg, så är de själsliga bergen nästan jobbigare. Precis som när jag skulle gå upp för Wayna Picchu, så kan vi kan känna oss som att vi inte har vad som krävs och att allt bara går emot oss. Många gånger väljer vi nog att inte bestiga våra berg för att vi inte tror att vi klarar det. Sanningen är också att vi många gånger kanske inte klarar av att bestiga bergen, inte på egen hand. Jag klarar iallafall inte bestiga mina berg själv. Det kommer alltid finnas grejer som står i vägen och som vill förstöra, men låt inte det hindra dig ifrån att gå.  

Gud har lovat att vara med oss varje dag in till evigheten. Varje dag. Alltså fattar ni? Varje dag!! 
Det betyder att när dina berg dyker upp behöver du inte bestiga dem själv för att Gud har lovat att vara med dig och hjälpa dig. Så bestig inte dina berg själv, ta hjälp av Gud! Som kristen är inte livet lätt och det har inte Gud lovat heller. Men Gud har lovat att vara med dig! 

Precis som med berget i Peru som jag skulle bestiga, så kan vägen upp för ditt berg kan kännas lång och det kan kännas som att allt går emot, men ge inte upp. Vägen må vara jobbig, men det är så värt det! När du nått toppen kommer inte resan dit kännas alls. För att känslan av att du klarade det kommer vara större än allt. Din tacksamhet kommer vara större än någonsin. 
Att bestiga ett berg är jobbigt men tillsammans med Gud är du snart där. För Han har lovat att vara med och hjälpa dig.  

 


Kommentarer
Postat av: Liene

Oj, mitt tema :O
För någon dag gick jag, min syster och mamma längs klipporna i Visby. Vi gick ner för klipporna men sen när vi skulle upp var det svårare eftersom det var så högt och brant och det fattades fler stadiga stenar man kunde hålla sig fast vid och stötta fötterna på. Halvvägs fick jag panik och trodde att jag inte skulle komma vidare, men jag klarade det ändå även om det kom några tårar för att det var så svårt. Även om det inte var berg jag skulle besegra var det en hög klippa och det är väl som samma sak, därför sa jag "mitt tema". Tänkte just om detta händelse medan jag bad och sen fick jag inlevelsen att kolla din blogg som jag inte läst på ett tag.

Svar: Wow! Det är bara så coolt!! Haha Gud är allt förundransvärd! Underbart!
Gud välsigne dig Leine och din blogg måste jag säga var väldigt intressant! Aldrig kollat in på den innan men nu tänker jag verkligen återkomma! ;)
Linnea Amanda Sandgren

2013-08-19 @ 15:28:56
URL: http://lifefromwithin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0