förutsäger bibeln framtiden?

Jag och en vän till satt och samtalade om Bibeln för någon dag sedan, och att det just i Bibeln (som skrevs för ungefär 2000 år sedan om inte ännu längre tillbaka), förutsäger många saker som sedan faktiskt hänt. Förstår ni? Det är rätt coolt egentligen.

Först kan vi då nämna att i Gamla testamenet som skrevs långt innan Nya testamentet som handlar om Jesus, där står det om att det ska komma en frälsare och han ska födas i Betlehem. Men vänta? Hände inte det sen? Jo de är klart att det gjorde! Jesus föddes i Betlehem och han blev världens frälsare.

I Jes 60:8 står det: Vad är det som kommer flygande som moln,
som duvor till ett duvslag?

Det är Jesaja i bibeln, långt innan Jesus tid, alltså mer än för 2000 år sedan. Han hade fått en vision, en bild, där han ser något som kommer flygandes på himlen, likt duvor. Tro det eller ej, men det är just flygplan han snackar om.

Många saker i just Uppenbarelseboken har också hänt. Det står på många ställen i bibeln och folk som sett bilder och fått visioner om framtiden, om vad som kommer hända. Vissa saker har redan hänt, och vissa saker kanske händer om några år. Inte vet jag, men det kommer ske och jag tycker det både är lite skrämmande och spännande samtidigt. Om just du är lite nyfiken på vad som kommer hända i världen någon dag, så kanske ni skulle kunna öppna Bibeln och läsa lite i Uppenbarelseboken.
För just Uppenbarelseboken handlar om den sista tiden, alt det som kommer hända innan Jesus en dag kommer tillbaka hit igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0