bön en del av vardagen?

Okristen eller kristen. De spelar ingen roll, för en sak vi båda gör är att be. Visst just du som inte är kristen kanske inte brukar göra det, men det finns fler än du tror. Kristna gör de oftast både i lycka och sorg medans okristna kanske gör de när det är något riktigt speciellt eller hemskt.

Jag läste för ett tag sen om en man som hade skjutit ihjäl andra och sedan tagit självmord. Just det kanske inte var något speciellt, men grejen var det att poliserna sedan hade hittat ett brev i hans bil. Han hade skrivit ett brev till Gud. Han skrev förlåt och undrade varför hans liv var så dåligt m.m. Han skrev ett brev i bön. Mannen var inte känd som kristen men han detta var ändå vad han skrev.

Det gör mig väldigt nyfiken på något sätt. Vad det är som gör att människor i nöd ber även om de inte tror. Nöden är liksom bönens lärare. Men bön är så mycket mer än bara nöd.

Bön är en direkt koppling till Gud. Med bön håller man relationen till Gud levande. Så därför är de viktigt att be. En bön behöver inte vara så komplicerad. Det kan vara att man säger ett enkelt tack. Och vet du vad som är bra med bön? Du kan be närsom helst!

I bibeln står det att vi ska be, sen i Matt 6:9-13 så säger Jesus att vi ska be den här bönen:
Så skall ni be:
Vår fader, du som är i himlen.
Låt ditt namn bli helgat.
Låt ditt rike komma.
Låt din vilja ske,
på jorden så som i himlen.
Ge oss i dag vårt bröd för dagen som kommer.
Och förlåt oss våra skulder,
liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss.
Och utsätt oss inte för prövning,
utan rädda oss från det onda.

Många av er känner säkert igen den bönen för den är ganska vanligt. Men du måste inte be så varje gång du ber, utan du kan be hur som helst, om vad som helst, när som helst!
Men vet ni vad det bästa egentligen är? Gud är intresserad av hela ditt liv, och inte bara av ditt böneliv ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0