är allt Guds vilja? och händer saker för en mening?

Vi hade Judendomsprov idag i skolan, och sista frågan handlade om att varför det finns ont i världen om Gud är så god? Varför Gud inte gör något åt det då? Judarna tror ju på samma Gud som mig, fast jag tror på Jesus, de gör inte dom. Så jag tänkte på den frågan jätte länge, och kan ju resonera här vad det var jag fick i huvudet då.

Gud skapade världen, och det står det ju i gamla testamet. Gud skapade människan och lät människan ha en fri vilja, och i och med det så kunde människan välja. Det som fanns och välja på va gott och ont. Människan valde då en gång ont och sen dess fanns det ondska i världen. Gud skulle kunna ta bort all ondska, men på ett sätt så vill han ju att vi ska välja det vi vill, så därför har han inte tagit bort allt ont. Gud bestämmer inte över det onda som händer,

En sak som kom upp på Flahultsbibelskolan i somras var frågan, varför Gud låter ont hända. och att folk säger att allt är Guds vilja och att allt händer för en orsak. Men jag själv tror inte riktigt så. Gud vill inte att det ska hända oss onda saker, och lika väl som Gud finns som är god, så finns det också något ont som bestämmer över allt ont. Så att människor dör, att folk gör dumma saker är inte Guds fel. Men Gud kan göra något gott av det ändå. Med sitt så kan han försöka göra det positivt istället. Gud vill självklart att vi ska ha det bra, så därför försöker han ändå hjälpa oss.

Kort sagt så är det så det är. Allt som händer är inte Guds vilja. Gud vill dock att vi ska få välja själva, både på gott och ont. För vi väljer inte alltid det bästa. Men det är så det är.
Bless!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja.. lucifer (satan) och de fallna änglarna representerar ondskan och gud gav oss fri vilja att välja mellan gott och ont så därför lät han satan dra ut ondskan över världen och testa oss människor, men satan behöver guds tillåtelse först.. men gud älskar oss så mycket så att han sänder oss änglar som beskydd mot det onda, så det är upp till var och en om man väljer gott eller ont :)

2012-06-29 @ 23:42:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0