den där Jesus? varför kom han, och vad gjorde han för oss?

Igår skrev jag om att människan hade en fri vilja och valde ont. Då drogs liksom människan ifrån Gud. Så nu tänkte jag skriva lite om hur människan kunde komma till Gud, även om det fanns massa ont i dem. Hur det var först, varför Jesus var tvungen att komma och vad han gjorde.

Gud är helig och alltigenom god. I honom finns bara gott och i himlen där han är, är allt gott, helt perfekt. En syndare kan inte komma in i himlen för då är inte himlen perfekt längre. För tar man in ont i ett gott ställe så är ju inte allt gott längre. Människor är ju inte felfria så för att en människa skulle kunna komma dit så behövde vi ta bort synden.

Förr i gamla testamentet så offrade människor felfria lamm för att ta bort synden. Men med lammets blod försvann inte synden utan den bara täckte över synden. Det var därför Jesus behövde komma. Han levde ett rättfärdigt liv, han var felfri. Han var Gud, Guds son och han höll alla Guds bud. Människan hade fått bud av Gud för att kunna leva rättfärdigt, men fortfarande var människan inte felfri så därför kunde ingen var rättfärdig. Men Jesus, han var felfri och kunde därför hålla alla buden och var rättfärdig.

Människorna skulle få Guds vrede på sig för att de var syndare och valde det onda. Men Gud älskade världen så mycket att han sände sin egen son. Han var då rättfärdig och skulle få välsignelsens bägare. Men istället tog han Guds vrede på sig och vi fick välsignelsen.

Jesu blod kunde ta bort all synd. Det kunde inte något felfritt lamm göra. Men Jesu blod gjorde oss fria. Det var därför Jesus behövde dö för oss. Men för att vi ska få synden förlåten, så måste vi tro på Jesus. För då blir vi rättfärdiga. Då kan vi vara med Gud, och komma till himlen. För blir vi förlåtna, och synden försvinner. Då är allt bra och vi kan komma till himlen!

kortsagt:
vi människor är syndare
synd = död
Jesus tog våra synder och dog istället för oss och vi får leva för evigt!

Joh 3:16 : Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv

Hoppas ni förstår detta. Det kan vara svårt att förstå, och förstå måste man inte heller. Bara man vet att Jesus fanns och att han faktiskt gjorde det för våran skull. För han älskade oss så mycket!
Godblessyou!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0