bilden på oss själva.. självbilden.. hur är din?

När vi lyssnar på andra människor, och när vi försöker likna varandra så blir det lätt en skala. En skala om man är snygg, ful, konstig, rolig, bra, dålig, tuff, mesig eller vad som helst. Det blir alltså en skala.
Men är verkligen människors åsikter viktigast?

Gud har skapat oss. För honom är vi perfekta, för han har skapat oss som han vill att vi ska vara. För människor kanske vi alla är på en skala, men för Gud? då är vi alla på samma plan. För vi är lika mycket värda.

Gud gör inte skillnad på människor - Rom 2:11


Gud är inte patisk. Han tycker lika om alla människor. Han gör liksom inte skillnad på oss. Visst, det är lätt att tycka det är viktigast om vad andra människor tycker, men viktigast är egentligen är Gud!

Mina bröder, gör inte skillnad på människor, ni som tror på vår förhärligade herre Jesus Kristus - Jak 2:1
Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem- 1 mos 1:27


Vi är tänkta att vara lik Gud. Inte att jämföra oss med andra. Vi måste liksom försöka se på oss som Gud ser oss.
Gud är den vi ska försöka efterlikna, inte alla andra.

Vilken kärlek har inte Fadern skänkt oss när vi får heta Guds barn. Det är vi. Världen känner oss inte, därför att den aldrig har lärt känna honom. Mina kära, nu är vi Guds barn, men det har ännu inte blivit uppenbart vad vi kommer att bli. Vi vet dock att när han uppenbarar sig kommer vi att bli lika honom, ty då får vi se honom sådan han är
- 1 joh 3:1-2

Försök då tacka Gud för att han skapat dig som du är! Blir du lik Gud så blir du den som du är skapad till. Då blir du dig själv. Gud är inte som en mänsklig pappa, utan Gud är fullkomlig. Vi är älskade för de personerna som vi är, inte för vad vi gör!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0