sanningen om julen

Det är snart jul och för oss innebär nog julen att man äter julmat, kollar på kalle anka och får massor av paket. Det är liksom det vi gör varje jul och oftast det vi tänker att jul är. Men julen är så mycket mer, det är nästan så att sanningen om julen försvinner bland all tradition. Du kanske har glömt varför vi egentligen firar jul?

Vi firar jul för Jesus. ja så är det! Det vi firar är faktiskt Jesu födelse. Många tror inte ens att Jesus fanns, men om du kollar i kalendern över ett år i Sverige så kanske du inser snart att du hittar både jul och påsk. Sanningen är den att det är båda något vi firar för Jesus. Visst du behöver inte tro på det, men till och med vårat räknesystem påbörjades då Jesus föddes. Så mycket i världen idag snurrar faktiskt runt denne man.

Det tycker jag är rätt häftigt, men just om julen, det är en sak om julen som man nästan inte kan förstå, men så här är det. Jesus kom inte till världen för att ha kul, för kul det kan jag då lova att han inte hade hela tiden. Hemska saker va han med om. Nej han föddes inte heller för att vi ska fira jul och äta julmat varje år och göra det hela till en konstig tradition? Visst det är mysigt och trevligt med jul men det var faktiskt itne därför han kom. Nej, sanningen är den att han kom för din skull, och min. Han kom till jorden för att en gång i sitt liv här kunna rädda oss från ett liv i det förgångna till ett liv i evighet med Gud. Ja, han kom för att reparera relationen mellan människan och Gud. Han kom alltså för att vi skulle kunna få leva med Gud.

Så visst det är mysigt med jul och alla paket, men glöm inte varför vi firar jul egentligen. God jul allihopa! ♥

Kommentarer
Postat av: bells

God jul Linnea!<3

2011-12-22 @ 14:01:48
URL: http://http:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0