johannesevageliet 15:1-17

Förrgår öppnade jag min bibel. slog upp den någonstans bara och kom till Johannesevangeliet 15. Jag läste nästan hela kapitlet och de som stod där i fick mig verkligen att fundera. De verserna har suttit i mitt huvud i två dagar nu och jag har tänkt på de ganska mycket. Men så idag var vi på begravning, i slutet var det en som höll en andakt och läste exakt det som jag hade läst någon dag innan. Det satte sig verkligen i mitt hjärta på något vis. För jag hade ju tänkt på det väldigt mycket och helt plötsligt så hör jag den och de kommer rakt i mitt hjärta. Helt underbart. Men den här texten är faktiskt riktigt bra, så läs den!

Joh 15:1-17
Jag är den sanna vinstocken, och min fader är vinodlaren. Varje gren i mig som inte bär frukt skär han bort, och varje gren som bär frukt ansar han, så att den bär mer frukt. Ni är redan ansade genom ordet som jag har förkunnat för er. Bli kvar i mig, så blir jag kvar i er. Liksom grenen inte kan bära frukt av sig själv om den inte sitter kvar på vinstocken, kan inte heller ni göra det om ni inte är kvar i mig. Jag är vinstocken, ni är grenarna. Om någon är kvar i mig och jag i honom bär han rik frukt: utan mig kan ni ingenting göra. Den som inte är kvar i mig blir som grenarna som kastas bort och vissnar; de samlas ihop och läggs på elden och bränns upp. Om ni blir kvar i mig och mina ord blir kvar i er, så be om vad ni vill, och ni skall få det. Min fader förhärligas när ni bär rik frukt och blir mina lärjungar. Liksom Fadern har älskat mig, så har jag älskat er. Bli kvar i min kärlek. Om ni håller mina bud blir ni kvar i min kärlek, så som jag har hållit min faders bud och är kvar i hans kärlek.
Detta har jag sagt er för att min glädje skall vara i er och er glädje bli fullkomlig. Mitt bud är detta: att ni skall älska varandra så som jag har älskat er. Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner. Ni är mina vänner om ni gör vad jag befaller er. Jag kallar er inte längre tjänare, ty en tjänare vet inte vad hans herre gör. Jag kallar er vänner, därför att jag har låtit er veta allt vad jag har hört av min fader. Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt er till att gå ut i världen och bära frukt, frukt som består, och då skall Fadern ge er vad ni än ber honom om i mitt namn. Detta befaller jag er: att ni skall älska varandra.

FACING THE GIANTSGe aldrig upp! Kliv aldrig undan! Förlora aldrig hoppet!
Viljans kraft ger dig styrka att vinna.


Detta är en film som jag rekomenderar starkt! Jag har suttit och kollat på denna filmen två dagar i rad nu. Denna filmen är nog en av de bästa jag sett. Den säger så mycket till mig, det budskapet som finns i filmen är så sjukt underbart. Filmen visar att ingenting är omöjligt för Gud. Vi måste bara lita på oss själva och på Gud. Vi måste be och upphöja Gud med allt vi gör. Vi måste ge allt vi har till honom och låta honom bli våran vägledare i livet. För han kommer göra det som är bäst för oss, och vet du varför? jo! bara för att älskar oss så otroligt mycket!

I en scen så står två stycken och pratar. En pojke och tränaren. Pojken frågar,tror du verkligen på allt det om Jesus och Gud som du har berättat? o bara så du vet så tror inte alla på det. Då svarar tränaren, ja de gör jag, men jag kan inte tvinga någon att tro, för att följa Jesus är ens egna beslut. Men sen sa han också, du kanske inte vill acceptera allt det för att han kommer att förändra ditt liv, och för att du aldrig kommer bli densamme igen.
Och.. de är något jag tänkt väldigt mycket på faktiskt, för när man tar emot Jesus så förändras ens liv förevigt. Posetivt alltså! Att vara kristen är inte likt ett vanligt liv, en kristen är inte som en vanlig människa. Att vara kristen är något underbarare, något bättre än vanligt! Något bättre än att vara det finns verkligen inte! Det är svårt att förklara för er som inte är det hur det egentligen känns, men vet du? Testa acceptera Jesus som herre i ditt liv så kan du också få uppleva det. Att välja att tro och följa honom varje dag. Att försöka förstå hur älskad du egentligen är! Gud Fadern sände Jesus till jorden för vår skull, för han kunde dö på ett kors så vi kunde få leva ett liv nära honom. Så vi kunde leva för honom! Just för honom! Alltså det är ganska sjukt egentligen, att man kan vara så älskad fast inte veta om det! Men de är så otroligt! Du är ju hur älskad som helst, du är verkligen inte glömma det. Jag tipsar dig nu att kolla på denna filmen. Allt som jag skrev nu finns ju klart inte med i filmen, men den är så bra! Så om du har en fredags kväll när du inte vet vilken film du ska se på? Ta då denna och se på! För den är så värd att se! Även fast du inte kanske bryr dig om allt kristet så är den väldigt bra för det händer sjukt intressanta saker och allt fotbollsaken är as nice faktiskt, så ta och kolla denna! :)♥

everything falls

ibland ser man tillbaka och undrar vart allt som fanns då tog vägen. varför det blev som det blev. det finns inte värre stunder än när vänner ljuger, ens bästa vänner lämnar en och när allt bara är skiter sig. när man bråkar med en nära vän och när man undrar varför man egentligen lever när man ändå bara gör så allt blir fel. om någon säger något taskigt till mig så bryr jag mig inte så mycket om det om de är en klasskompis eller någon man inte känner så bra, men såklart att jag bryr mig sjukt mycket om det är en bra vän till en som bara kommer med skit om en. för då bryr jag mig och lyssnar på dom. de är ju klart. men när allt sånt händer på en gång vet man inte vart man ska ta vägen, man vet inte vem man ska snacka med, då känns det som man är helt ensam i hela världen. att det inte finns någon som bryr sig alls och att det inte finns någon man kan snacka med. då har man verkligen problem. man vet inte vart man ska göra åt saken, för man känner sig tvungen att snacka ut med någon och bara berätta hur man känner och vad som hänt. att få låta tårarna rinna tills dom tar slut. men.. så försvinner alla ens vänner på en och samma gång och då är det inte så lätt,

jag vet att jag aldrig är ensam, för Gud är med mig för det är han.. men, även jag behöver lätta själen och snacka med någon och gråta ut, livet är inte alltid så lätt och det kommer stunder då allt är skit, och så är det nog för alla. men asså, glöm ändå inte att du aldrig är ensam, du har bra vänner som finns dig och stöttar dig ändå även fast det inte känns så, glöm inte det. ♥
everything falls - fee

Who's my star?

Jag lyssnade för några dagar sedan på KLOVE (en riktigt bra kristen radio på nätet på engelska), och det var då det första december och de snackade om julen. Vad julen verkligen handlar om och allt om julen. De snackade om herdarna som fick reda på att Jesus hade fötts, och såklart det andra också. Men jag fastnade riktigt på en sak som de sa om det. Såklart snackade dom engelska då men jag tar det på svenska.
''Herdarna blev hjälpta och ledda av stjärnan
för att komma fram till Jesus''

Alltså att stjärnan ledde herdarna fram till Jesus. Men de var något annat jag fastnade för. Efter att de hade sagt det så frågade dom en sak till alla som lyssnade.
''och vem är din stjärna? vem är stjärnan i ditt liv
som hjälpte dig att komma fram till Jesus?''

Där fick jag en riktig tankeställare kan jag säga. Det de sa var sjukt bra och fick mig verkligen att tänka. Vem var egentligen min stjärna som hjälpt mig till tro på Jesus?

Jag är liksom uppväxt i en kristen familj. Både min mamma och pappa är kristna och likaså är nästan hela min släkt. Mina föräldrar tog mig till kyrkan som liten och har alltid gått där sen dess. Jag kan absolut inte säga att de har tvingat mig gå dit och tvingat mig att tro. För att tro är något man bara kan göra själv, ingen kan bestämma vad en själv ska tro på. Jag tror för att jag vet att det är sant. Jag har sett och varit med om saker som bevisar på att det är sant. Genom att få de man ber om är böneämnen också det, de tyder på att det måste finnas något. Under som skett och mycket mer. Saker jag hört folk berätta om vad de har varit med om för häftiga saker. Jag har ofta gått på läger och gått på möten som jag fått uppleva Gud på många otroliga sätt och fått en sån känsla som man inte kan beskriva. Jag vet att Gud är med mig när jag har det svårt eller lätt, han är alltid med mig.
Det är otroligt egentligen. Men tillbaka till mitt liv, vem min stjärna är.
Och jag tror faktiskt att jag skulle aldrig bli en sådan människa som jag är idag om inte jag haft en sådan underbar familj och släkt som jag har. Om inte min släkt hade varit kristen så hade jag kanske inte heller varit det. Så tack vare dom så har jag hittat fram till Jesus. Min familj och släkt är alltså min stjärna i livet. För utan dom så hade jag nog inte kommit fram till Jesus. Inte kommit till söndagsskolan som liten och hört vad de sa där, inte kunnat fortsätta gå i kyrkan och gått på alla läger som utvecklat min tro om Gud och Jesus. och inte heller fått mina underbara vänner som hjälper mig och stöttar mig och min tro.


Så min underbara familj och släkt är min stora stjärna!
Min stjärna som lett mig till tro♥

Men du som nu tror kan ju tänka på samma fråga som jag fick tänka på,
vare sig det är en stor eller liten tro som du har,
vem är din stjärna som lett dig till tro?
:)♥

pray - justin bieber

jag vet att de flesta inte gillar Justin Bieber, det gjorde jag inte heller innan, men efter jag sett denna videon så gör jag nästan det. denna videon är så sjukt fin, texten han sjunger och allt. när man ser alla sjuka barn, alla hemlösa och alla människor som sitter och gråter. asså, man blir hur tårögd som helst. tänk så bra vi har det egentligen jämfört med massa andra i världen. att få ha en familj, ett hem och att få vara friska. det är underbart, vi borde vara tacksamma. inte bara jämföra med andra som är jätte rika och tycka synd om sig själv bara för att man kanske inte har just det stora huset och de fina sakerna som dom har. bli avundsjuk och arg för att vissa har mer än andra. asså, va glad för att du har det så bra som du har det.får det är en oerhört välsignelse. ♥

Justin Bieber sjunger att vi ska be för alla, att man behöver be, för dom behöver det, och de har han en väldigt stor poäng med   ♥

RSS 2.0